ΑΡΧΙΚΗ Εκδηλώσεις Τα Κατεχόμενα μας

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ – 28/06/2019

Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ

.

.

Η Ένωση Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας “Κύπρος 74” χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανού να φέρει στο προσκήνιο της πολιτικής συζήτησης, το ζήτημα ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ της Αμμοχώστου.
Τονίζει ότι το ζήτημα της Αμμοχώστου δεν πρέπει να αποτελεί μέρος της λύσης, αλλά προϋπόθεση της λύσης, όπως άλλωστε προνοούν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 550(1984) και 789 (1992).
Η πρόταξη του ζητήματος της Αμμοχώστου δεν αποτελεί για κανέναν λόγο Αμμοχωστοποίηση του Κυπριακού, αλλά το πραγματικό μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο κοινοτήτων.
Η λύση του κυπριακού είναι αδήριτη ανάγκη προκειμένου να τερματιστεί η κατοχή, να επανενωθεί η Κύπρος και ο λαός της (Ε/Κ και Τ/Κ) και να διασφαλιστεί η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή και η ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης.
Ο διάλογος σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις πτυχές του κυπριακού, πρέπει να επαναρχίσει άμεσα με βάση το πλαίσιο Γκουτιέρες, μόλις η Τουρκία τερματίσει τις παράνομες ενέργειες της στην Κυπριακή Α.Ο.Ζ.
“ Η ισχύς εν τη ενώσει” .
Η Ε.Κ.Π.Ε “Κύπρος 74” καλεί όλους τους πρόσφυγες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Δημάρχου Αλέξη Γαλανού και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 28 Ιουνίου ώρα 6.00μμ έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.
Οι πρόσφυγες ζητούν συμμετοχή στο διάλογο για λύση του κυπριακού.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ: