ΑΡΧΙΚΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ – ΕΦΥΓΕ Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΦΥΓΕ Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
.
.
Η Ένωση Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας «Κύπρος ‘74» εκφράζει τη θλίψη των μελών της για τον θάνατο του πρόσφυγα Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
Ο Δημήτρης Χριστόφιας υπήρξε ένας γνήσιο λαϊκός αγωνιστής που υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την ευημερία όλων των κατοίκων της Κύπρου, ανεξάρτητα από την εθνική τους ταυτότητα, την θρησκεία και τη γλώσσα τους. Υπήρξε υπέρμαχος της κυπριακής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της επανένωσης της Κύπρου.
Ο Δημήτρης Χριστόφιας άνοιξε δρόμους για την εφικτή και δίκαιη λύση του Κυπριακού και εργάστηκε σκληρά για να επιτύχει συγκλίσεις και ταυτίσεις στα κυριότερα κεφάλαια της διακοινοτικής διαφοράς και της εύρυθμης λειτουργίας της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς ξένους στρατούς, εγγυήσεις. Οι παρακαταθήκες του πρόσφυγα Προέδρου για λύση-επανένωση και επιστροφή εμπνέουν και καθοδηγούν κάθε πρόσφυγα να συνεχίσει αταλάντευτα τον δρόμο του αγώνα για την απελευθέρωση και την επανένωση της Κύπρου.
Τα μέλη της Ένωσης Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδος «Κύπρος ‘74» εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος και στην Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ.
Αιωνία η μνήμη πρόσφυγα Πρόεδρε.
Λοίζος Λοίζος              Θεοδόσης Θεοδοσίου
ΠΡΟΕΔΡΟΣ              ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΩΝ:
ΑΘΗΝΑ, Πρεσβεία Κύπρου, Τετάρτη 26/6/2019 και Πέμπτη 27/6/2019 – 10:00-14:00 – Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα, Αθήνα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Προξενείο Κύπρου, Τετάρτη 26/6/2019 και Πέμπτη 27/6/2019 – 10:00-14:00 – Λεωφ. Νίκης 37, Θεσσαλονίκη