ΑΡΧΙΚΗ Διάφορα ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ στην ΚΥΠΡΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 30/05/2021 – ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

*   = Έχουν ενσωματωθεί στα Παγκύπρια συγκεντρωτικά

**  = Η Συμμαχία Πολιτών, δεν κατέβασε ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, στήριξε την ΕΔΕΚ και υποψήφιοι της εντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ.

Το 2016 ψήφισαν 362.542 εκλογείς από 543.186 εγγεγραμμένους  (66,74%).

Το 2021 ψήφισαν 366.608 εκλογείς από 557.836 εγγεγραμμένους  (65,72%).

(Λόγω της Πανδημίας, για τους ψηφίσαντες στα εκλογικά κέντρα Ελλάδας, εκτιμάται ότι οι φοιτητές που συμμετείχαν ήταν ~ 20-30%. Οι υπόλοιποι παρέμειναν και πιθανόν ψήφισαν στην Κύπρο).

 

Στο 66% η συμμετοχή των Κύπριων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα

Τέσσερα εκλογικά κέντρα λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

30 ΜΑΪΟΥ 2021

Για όσους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι εγγεγραμμένοι στον Εκλογικό Κατάλογο,

και όσοι γραφτήκαν να ψηφίσουν στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού:

τελικά θα λειτουργήσουν:

4 εκλογικά κέντρα στην ΑΘΗΝΑ στην Κυπριακή Πρεσβεία, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα, και

2 εκλογικά Κέντρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 2 ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, Ικτίνου 5.

Οι ώρες ψηφοφορίας είναι 07:00 – 18:00 με διάλλειμα 12:00-13:00.

Ψηφίζουμε με το Εκλογικό Βιβλιάριο ή την Κυπριακή Ταυτότητα.

ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ:

Λευκωσία 5

Λεμεσός 3

Αμμόχωστος 3

Λάρνακα 2

Πάφος 1

Κερύνεια 1

Μάθε που ψηφίζεις:  https://wtv.elections.moi.gov.cy/

(γράφουμε αριθμό ταυτότητας και ημερομηνία γέννησης)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ

Η Υπηρεσία Εκλογών ανακοινώνει ότι στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου 2021, θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό για τους εκλογείς που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο ή θα εγγραφούν. Η διορία εγγραφής στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού είναι μέχρι τις 23 Απριλίου 2021. Επισημαίνεται ότι η εγγραφή ψηφοφόρων στον εκλογικό κατάλογο είναι μέχρι τις 2 Απριλίου 2021.

Για να καταστεί δυνατή η λειτουργία εκλογικών κέντρων στο εξωτερικό καταρτίζεται ειδικός εκλογικός κατάλογος, στον οποίο μεταφέρονται τα στοιχεία των εγγεγραμμένων εκλογέων από τον μόνιμο εκλογικό κατάλογο της Κύπρου, κατόπιν σχετικής δήλωσης που υποβάλλεται από τους ενδιαφερομένους.

Δεδομένου ότι η Νομοθεσία προνοεί τη λειτουργία εκλογικών κέντρων στο εξωτερικό σε πόλεις όπου ο αριθμός των ενδιαφερόμενων εκλογέων ξεπερνά τους 30 για κάθε εκλογική περιφέρεια, αναμένεται ότι θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ.

Η Υπηρεσία Εκλογών ετοίμασε για τον σκοπό αυτό ειδικά έντυπα δηλώσεων, τα οποία καλούνται οι κάτοχοι εκλογικού βιβλιαρίου οι οποίοι επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο εξωτερικό, να τα συμπληρώσουν κατάλληλα και να τα υποβάλουν έγκαιρα το αργότερο μέχρι τις 23 Απριλίου 2021.

Έντυπα δηλώσεων μπορούν να εξασφαλιστούν από τις Πρεσβείες/Προξενεία της Δημοκρατίας σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο, τα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων και των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη, από την Υπηρεσία Εκλογών και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών στη διεύθυνση www.moi.gov.cy.

Οι δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν στις Πρεσβείες/Προξενεία της Δημοκρατίας στο εξωτερικό, στα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων και των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη και την Υπηρεσία Εκλογών στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Υποβολή δήλωσης για τα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας aps.elections.moi.gov.cy, η οποία είναι προσβάσιμη και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών www.moi.gov.cy.

 

– – – – – – – – – – – – – – – –