ΑΡΧΙΚΗ Εκδηλώσεις

6 Μαρτίου 2020 – 11-12:00 – «ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ»: Μονόωρη στάση εργασίας όλων των γυναικών

«ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ»

 Σε μονόωρη στάση εργασίας στις 6 Μαρτίου καλεί όλες τις γυναίκες της Κύπρου η πρωτοβουλία «ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ».

Η στάση θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 μέχρι τις 12:00 την Παρασκευή 6 Μαρτίου, ως δράση διεκδίκησης και αλληλεγγύης όλων των γυναικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρωτοβουλία «ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ» καλεί όλες τις γυναίκες της Κύπρου να ΑΠΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, να σταθούν έξω από το χώρο όπου βρίσκονται, η μία δίπλα στην άλλη και να δείξουν την παρουσία τους διά της απουσίας τους.

«Εμείς που στελεχώνουμε τη δημόσια υπηρεσία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τις υπηρεσίες φροντίδας, τις υπεραγορές, τη βιομηχανία, το εμπόριο, τα μέσα ενημέρωσης, τα ιδιωτικά γραφεία, τους εθελοντικούς οργανισμούς, εμείς που παράλληλα προσφέρουμε την απλήρωτη εργασία μας στο σπίτι με τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ και ας δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα από όλες τις γυναίκες της Κύπρου προς την Πολιτεία και ολόκληρη την κοινωνία.

Για τερματισμό της βίας – για ισότητα στα κέντρα λήψης αποφάσεων – για μηδενική ανοχή στον σεξισμό, τις διακρίσεις και τα έμφυλα στερεότυπα – για νομοθεσίες και δομές προστασίας και στήριξης – για κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας – για σεβασμό

«Είναι η ώρα»: Μονόωρη στάση εργασίας όλων των γυναικών

Είναι η Ώρα: Οι γυναίκες της Κύπρου ενώνουν δυνάμεις (εικόνες + βίντεο)

 

«8 Μαρτίου – Διεθνής Μέρα της Γυναίκας»

ΝΕΑ

εγγραφή