ΑΡΧΙΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΨΗΦΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ;

ΑΨΗΦΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ;

21 Μαρτίου 2020

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας να αναβάλλουν εκλογικές διαδικασίες για την Απόδημη Νεολαία, και τις όποιες συναθροίσεις,  τόσο το Προεδρείο της Ο.Κ.Ο.Ε. όσο και συγκεκριμένα σωματεία παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία της Απόδημης Νεολαίας, των οικογενειών τους, της παροικίας και του κοινωνικού συνόλου. Επιπρόσθετα παραβιάζουν τις οδηγίες τις πολιτείας που απαγορεύουν τις συναθροίσεις για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Εν μέσω Πανδημίας κάποιοι συνεχίζοντας τις συνήθεις πρακτικές τους θέλουν να «πραγματοποιήσουν» συναθροίσεις για εκλογές της Απόδημης Νεολαίας. Και αυτό γνωρίζοντας ότι σε αυτές τις εκλογικές διαδικασίες δεν θα μπορέσουν να παραστούν ούτε αντιπρόσωποι της ΟΚΟΕ ως ελεγκτές, ούτε παρατηρητές (κάτι που τους εξυπηρετεί πλήρως). Φυσικά ούτε λόγος για Δικαστικούς Αντιπροσώπους, αφού κανένας οικείος Δικηγορικός Σύλλογος δεν θα τους ορίσει εκπρόσωπο – μιας και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι γνωρίζουν ότι είναι Παράνομο να διενεργηθούν συναθροίσεις. Θυσιάζουν στο βωμό των σκοπιμοτήτων τους, το σημαντικότερο: την υγεία όλων.

Πως αλλιώς μπορούν να εξηγηθούν τα παρακάτω: 

ΑΘΗΝΑ: Στο Δ.Σ. της Ε.Κ.Ε. που έγινε στις 11/03/2020 ενώ αποδέχονταν την πρόταση (της μειοψηφίας) να ΑΚΥΡΩΘΕΙ η Γενική Συνέλευση της Ε.Κ.Ε. στις 14/03/2020, την ίδια ώρα (παρά την αντίθετη πρόταση της μειοψηφίας) ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΝΑΝ τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών της Απόδημης Νεολαίας της Αττικής στις 15/03/2020.

Χρειάστηκαν παρεμβάσεις από αρμόδιες αρχές και φορείς για να εξαναγκασθούν το βράδυ της 13/03/2020 να ανακοινώσουν την αναβολή.

ΡΟΔΟΣ: Οι εκλογές προγραμματίζονται για την Παρασκευή (!) 27/03/2020 και ώρες 19-22:00 μ.μ. (!!!). (Τα σχόλια δικά σας για την επιλογή ημέρας και ώρας).

Μέχρι σήμερα καμιά ανακοίνωση για την αναβολή τους δεν εκδόθηκε. Παρότι οι ίδιοι στην ιστοσελίδα τους αναδημοσιεύουν την είδηση για απαγόρευση συναθροίσεων. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε απαγόρευση μετάβασης μη μόνιμων κατοίκων στα νησιά και λειτουργία ενός Ξενοδοχείου μόνο ανά νομό. (Άλλωστε τι να τους κάνουν τους ελεγκτές και παρατηρητές;)  

ΑΧΑΪΑ: Οι εκλογές προγραμματίζονται για την Κυριακή 29/03/2020.

Μέχρι σήμερα καμιά ανακοίνωση για την αναβολή τους δεν εκδόθηκε. Παρότι η Αχαΐα θεωρείται περιοχή που έχει πληγεί από τον Κορονοϊό.  Ως περιοχή υψηλού ρίσκου προτρέπεται η μη μετάβαση σε αυτή από άλλες πόλεις. (Άλλωστε τι να τους κάνουν τους ελεγκτές και παρατηρητές;)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Καμιά ενημέρωση δεν έχει δοθεί ως όφειλαν για τη διενέργεια εκλογών για την Απόδημη Νεολαία. Με βάση το Καταστατικό, τον Εσωτερικό Κανονισμό, και τη σχετική εγκύκλιο οι εκλογές έπρεπε να πραγματοποιηθούν ως τις 29/03/2019. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμιά ανακοίνωση ή δημοσίευση στις ιστοσελίδες της ΕΚΒΕ και της Ο.Κ.Ο.Ε. (η οποία έπρεπε να είχε αποσταλεί έγκαιρα και  τουλάχιστον προ 15 ημερών από τη διεξαγωγή τους).

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ο.Κ.Ο.Ε. : Στις 12/03/2020 η Γραμματεία της Ο.Κ.Ο.Ε. αποφάσισε να συγκαλέσει συνεδρίαση του Κ.Σ. το Σάββατο 04/04/2020. Παρά τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, επικαλέσθηκαν τα επείγοντα θέματα που έπρεπε να συζητηθούν:  Δηλαδή: “ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Ο.Κ.Ο.Ε. – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ”.  (Δεν φανταζόμαστε το επείγον εν μέσω πανδημίας κορονοϊού να είναι ο “ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ” και ο “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ”).

Μέχρι σήμερα καμιά νεώτερη επικοινωνία δεν έχει γίνει που να ματαιώνει τη συνεδρίαση. Φαίνεται δεν πήραν είδηση την ανακοίνωση για απαγόρευση συναθροίσεων, ούτε την ανακοίνωση του Επίτροπου Προεδρίας για τους Αποδήμους για πιθανή ματαίωση τον Ιούλιο των συνεδρίων των Αποδήμων στη Λευκωσία.

ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ;

Η προσφυγή μας στη δικαιοσύνη για τις εκλογικές ατασθαλίες που έλαβαν χώρα προ του 15ου Συνεδρίου της Ο.Κ.Ο.Ε. μπορεί να απορρίφθηκε για διαδικαστικούς λόγους, δεν κρίθηκαν όμως τα συντριπτικά πειστήρια και οι αποδείξεις που προσκομίσαμε, που ισχύουν πλήρως. Η ουσία παραμένει ότι κάποιοι καραδοκούν με αμφισβητούμενες εκλογικές διαδικασίες και αλλοιώσεις να συντηρούνται στους θώκους που έχουν γαντζωθεί. Υπενθυμίζουμε εκλογές σε σωματείο της Βόρειας Ελλάδας που διεξήχθησαν σε συνθήκες μείον 9 με μείον 11 βαθμούς κελσίου, που όπως είχε το αποτέλεσμα  (!!!) να παρευρεθούν διπλάσιοι “ψήφοι”  (!!!!) από την αμέσως προηγούμενη αναμέτρηση, που ελέγχθηκε. Ο παρατηρητής δεν μπόρεσε να προσέλθει αφού η Εθνική Οδός είχε κλείσει λόγο κακοκαιρίας. Που φυσικά τους βόλεψε  μια χαρά και “πολλαπλασιάστηκαν” και οι “ψήφοι”. 

Αυτή τη φορά είναι η Απόδημη Νεολαία. Που με διαβολές, ανοίκειες μεθοδεύσεις, συκοφαντίες και εκφοβισμό υφάρπαξαν πριν δύο χρόνια, για να επιδείξουν ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ πλην μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες (εκθέτοντας μάλιστα και τον κ. Πρέσβη, που κάλεσαν να φωτογραφηθεί μαζί τους). Δεν τους νοιάζει αν έκανε κάτι ή μάλλον που δεν έκανε τίποτα η Νεολαία Ε.Κ.Ε. και η Νεολαία Ο.Κ.Ο.Ε. Αυτοί τη σφραγίδα ήθελαν να ελέγξουν. Αυτοί που συγκρότησαν, το αταίριαστο δηλαδή απορριπτικό συνονθύλευμα.

Αδιαφορώντας αν θα χανόταν η μέχρι τότε δεκάχρονη πλούσια συναινετική σε δράση, ιδέες και εκδηλώσεις της Απόδημης Νεολαίας. Τα προηγούμενα έτη ως το 2018, η Απόδημη Νεολαία είχε να επιδείξει ένα πολύ σημαντικό και ενωτικό έργο, το οποίο ανταποκρινόταν στην συνειδητή της προσπάθεια να ενώσει την Απόδημη Νεολαία με: πολιτιστικές δράσεις, εθελοντικές και περιβαλλοντικές δράσεις, γνωριμία της απόδημης νεολαίας με την Κυπριακή διάλεκτο, εκθέσεις για τους αγνοούμενους, κοινές δράσεις με άλλες πανελλαδικές οργανώσεις νεολαίας, δραστήρια συμμετοχή στην ΝΕΠΟΜΑΚ, διατήρηση Ιστοσελίδας (που καταργήθηκε), διατήρηση σελίδων και ομάδας στο Facebook (που υποτόνισαν), κ.ά.

Με τι κόστος όμως γίνονται όλα αυτά ; την ανεύθυνη συμπεριφορά τους στα θέματα υγείας την οποία και καταγγέλλουμε, σε αντίθεση με την αναγκαία υπεύθυνη συμπεριφορά που απαιτείται κατά της Πανδημίας του Κοροναϊού που προστάζει: ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙ.

Καλούμε τους Απόδημους Νεολαίους και τους γονείς τους να απέχουν από τις προγραμματισμένες αυτές δράσεις και να προστατέψουν την υγεία τους, της οικογένειας τους και του κοινωνικού συνόλου.  

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

22/03/2020

Ευτυχώς, με τα μέτρα περιορισμού μετακινήσεων που ανακοίνωση η Ελληνική Πολιτεία από τις 6 πμ στις 23/03/2020, αναγκαστικά η Ο.Κ.Ο.Ε., τα σχετικά σωματεία και άλλοι επίδοξοι εκλογολόγοι πιστεύουμε θα αναστείλουν τις πράξεις τους αυτές.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

Φωτίου: Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για συνέδριο αποδήμων λόγω κορονοϊού

Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με την πραγματοποίηση του φετινού Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων στην Κύπρο, στα τέλη Ιουλίου, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, με τον Επίτροπο Προεδρίας Φώτη Φωτίου να λέει ότι η κατάσταση θα επανεξεταστεί στα τέλη Απριλίου, προτού παρθούν τελικές αποφάσεις. Ομογενειακές οργανώσεις εξετάζουν την ίδια στιγμή το ενδεχόμενο ακύρωσης των δικών τους συνεδρίων, ενώ αναβάλλονται επισκέψεις ομογενών στην Κύπρο που ήταν προγραμματισμένες για το επόμενο διάστημα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Φωτίου ανέφερε ακόμη ότι είναι σε επαφή με τις οργανώσεις της διασποράς σε όλες τις χώρες,  οι οποίες συνδράμουν, βοηθούν και παρέχουν ενημέρωση σε απόδημους, φοιτητές και Κύπριους ταξιδιώτες, σε συνεργασία με τις κατά τόπους πρεσβείες και προξενεία της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Η διασπορά για ακόμη μια φορά είναι παρούσα και στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, όπου και αν βρίσκεται» σημείωσε.

Σε σχέση με το συνέδριο αποδήμων, ο κ. Φωτίου είπε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο γεγονός, στο οποίο συμμετέχει κόσμος από πολλές χώρες. Για τον λόγο αυτό, συνέχισε, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για τον κορονοϊό. Προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα, αλλά επειδή μιλάμε για τέλος του Ιούλη δεν μπορούμε να πάρουμε κάποια απόφαση τώρα, είπε ο Επίτροπος Προεδρίας.

 (ΚΥΠΕ)