ΑΡΧΙΚΗ Κυπριακό Τα Κατεχόμενα μας

Αντικατοχική εκδήλωση διοργανώνουν την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Ιουλίου του 2021, ο Δήμος Κυθρέας και η Συντονιστική Επιτροπή Ευρύτερης Περιοχής Κυθρέας σε συνδυασμό με τον Εσπερινό της Αγίας Μαρίνας Κυθρέας

Αντικατοχική εκδήλωση διοργανώνουν την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Ιουλίου του 2021, ο Δήμος Κυθρέας και η Συντονιστική Επιτροπή Ευρύτερης Περιοχής Κυθρέας σε συνδυασμό με τον Εσπερινό της Αγίας Μαρίνας Κυθρέας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή τους, αναφέρεται ότι αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου, των Οργανωμένων Συνόλων και των Κοινοτικών Συμβουλίων Κυθρέας και Περιοχής, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κυθρέας και Πρόεδρο της Συντονιστικής Δρ. Πέτρο Καρεκλά, θα επιδώσει σε Αξιωματικό της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Ψήφισμα προς τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών στο Οδόφραγμα Μιας Μηλιάς στις 6.30 μ.μ. και στη συνέχεια θα μεταβεί στον παρακείμενο Ναό του Αγίου Πολυδώρου Καϊμακλίου, όπου θα τελείται την ίδια ώρα ο Εσπερινός, προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Με το πέρας του Εσπερινού θα ακολουθήσει σύντομη και λιτή αντικατοχική εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει τήρηση μονόλεπτης σιγής εις μνήμην όσων θυσιάστηκαν το 1974, παρέμβαση του Κυθρεώτη ποιητή Νίκου Ορφανίδη και χαιρετισμό του Δημάρχου Κυθρέας και Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Ευρύτερης Περιοχής Κυθρέας, Δρ. Πέτρου Μ. Καρεκλά.

Επίσης, θα γίνει ομιλία από τον Υπουργό Εξωτερικών, Δρ. Νίκο Χριστοδουλίδη, εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αντικατοχική εκδήλωση διοργανώνουν Δήμος Κυθρέας και Συντονιστική Επιτροπή Ευρύτερης Περιοχής Κυθρέας

 

—————————

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια Αντικατοχική Εκδήλωση του Δήμου Κυθρέας

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η καθιερωμένη ετήσια Αντικατοχική Εκδήλωση των Κυθρεωτών, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κυθρέας και η Συντονιστική Επιτροπή Ευρύτερης Περιοχής Κυθρέας, με την ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Μαρίνας Κυθρέας.

Ανακοίνωση του Δήμου Κυθρέας αναφέρει ότι «αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου, των Οργανωμένων Συνόλων και των Κοινοτικών Συμβουλίων Κυθρέας και Περιοχής επέδωσε κατ΄ αρχάς Ψήφισμα σε αξιωματικό της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο οδόφραγμα Μιας Μηλιάς προς τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών».

Στο ψήφισμα καλείται «τόσον ο Αντόνιο Γκουτέρες όσον και η διεθνής κοινότητα να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να επιτευχθεί μια λύση του Κυπριακού σύμφωνα με τις βασικές αρχές και αποφάσεις του ΟΗΕ, η οποία θ’ απαλλάσσει τη χώρα μας από την τουρκική κατοχή, θα τερματίζει τις `εγγυήσεις` τρίτων και τις όποιες επεμβατικές πρόνοιες και θα επιτρέπει την ελεύθερη επιστροφή των εκτοπισμένων σε συνθήκες ασφάλειας, ελευθερίας και αξιοπρέπειας στους τόπους τους».

ΚΥΠΕ