ΑΡΧΙΚΗ Το Σωματείο

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Κ.Π.Ε.

 

 .

Οι συνθήκες που διαμορφώνονται με την Πανδημία του Κορονοϊού – COVID-19 σε όλο τον Κόσμο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, καθώς και στην Ελλάδα που ζούμε όπως επίσης και στην πατρίδα μας την Κύπρο επιβάλουν την σημερινή επικοινωνία μας μαζί σας: Απόδημοι Πρόσφυγες,  μέλη και φίλοι του σωματείου, καθώς και την Κυπριακή παροικία και τους φίλους και συγγενείς μας.

       Η Ένωση Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας «Κύπρος 74» με υπευθυνότητα μπροστά σε αυτή την κρίση, αναστέλλει κάθε προγραμματισμένη δράση (συνεδριάσεις, συγκεντρώσεις, κλπ.) και κάθε άλλη εκδήλωση:

  • 1η Απρίλη – Επέτειο Απελευθερωτικού Αγώνα,
  • Ενημέρωση για το Κυπριακό με ΥΠΕΞ Κύπρου και Ελλάδας,
  • Αμμόχωστος – όραμα Επιστροφής,
  • Λευκωσία – τελευταία ημικατεχόμενη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και η Πράσινη Γραμμή,
  • Συγκέντρωση με εκπροσώπους της «Απόφασης Ειρήνης»,
  • Προβολή της Ταινίας «Λουλούδια και Σφαίρες»,
  • ΑΟΖ και Τουρκική προκλητικότητα, κ.ά.
  • Σύγκληση της εκλογο-απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Κ.Π.Ε.

      Οι ανωτέρω εκδηλώσεις αναστέλλονται για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα της πολιτείας για τον έλεγχο της μάστιγας του κορονοϊού. Με νεώτερη ανακοίνωση μας θα σας ενημερώσουμε πότε θα διεξαχθούν όταν αυτό καταστεί δυνατό. 

       Ειδικότερα τον τρέχοντα μήνα, που λήγει η θητεία του παρόντος Δ.Σ. σύμφωνα με το Καταστατικό, οι διαμορφωθείσες συνθήκες καθιστούν αδύνατη τη σύγκληση της Γ.Σ, και τη διενέργεια Αρχαιρεσιών, πρώτον γιατί δεν επιτρέπονται αυτές οι διαδικασίες, αλλά και όταν επιτραπούν θα πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο και αίθουσα. Το Δ.Σ. θα προχωρήσει στη διενέργεια της Γ.Σ. και των αρχαιρεσιών μόλις διαμορφωθούν οι συνθήκες που θα το επιτρέψουν.

 

   Λοίζος Λοίζος                          Θεοδόσης Θεοδοσίου

   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Αθήνα 22 Απριλίου, 2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ ΕΚΠΕ – 22.04.2020