ΑΡΧΙΚΗ Διάφορα ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ

ΕΦΥΓΕ Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2025

Μετά από πολυετή πάλη με την αρρώστια έφυγε ο φίλος και συναγωνιστής  ΙΑΚΩΒΟΣ (ΒΑΚΗΣ) ΙΩΑΝΝΟΥ από  την Λευκωσία.

Είχε μεγάλη προσφορά στους αγώνες για τη Δημοκρατία, κατά της εγκληματικής δράσης της ΕΟΚΑ-Β, πολέμησε και τραυματίστηκε από όλμο κατά την διάρκεια της Τουρκικής Εισβολής, και μεταφέρθηκε τραυματίας στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου παρέμεινε πολλούς μήνες. Η Κυπριακή Δημοκρατία του απένειμε Ανώτατο ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΑΝΔΡΕΙΑΣ.

Στα κοινά της παροικίας ήταν πάντα παρών, πάντα εποικοδομητικός και συναινετικός με αυστηρές δημοκρατικές αρχές, και προσέφερε από διάφορες θέσεις: στο Σύλλογο Κυπρίων Επιστημόνων, στην Ένωση Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας (ως αρωγό μέλος και παθών του 1974), στην Ένωση Κυπρίων Ελλάδας και στην υπόδικη σήμερα Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για τα όσα προσέφερε στην ΕΚΠΕ και την παροικία.

Στην όμορφη οικογένεια του: την Σύζυγο Λίτσα, τα δύο Παιδιά του: Ελένη και Γιάννη, τα 2 αγγελούδια Εγγονάκια του,  τα Αδέλφια του εκφράζουμε ως Ενωση Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας  (ΕΚΠΕ) -Κύπρος ’74), τη συμπάθεια μας και τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια.

Η απώλεια του είναι βαριά και ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Όσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν με την οικογένεια στο e-mail:  

ioannou.evangelia@gmail.com

 

https://www.facebook.com/groups/1876109486037207/permalink/3952868108361324/