ΑΡΧΙΚΗ Διάφορα Κυπριακό

15 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 – ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

15 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 – ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

.

.

 

Την 15η Ιουλίου 1974 με το συνθηματικό από τη Χούντα: «ο Αλέξανδρος εισήλθε εις το νοσοκομείο» ξεκίνησε στις 8:15 π.μ. η ταυτόχρονη επίθεση στο Προεδρικό Μέγαρο, την Αρχιεπισκοπή και το ΡΙΚ.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη προδοσία που διαπράχθηκε σε βάρος της Κύπρου και του λαού της. Το πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β΄ ήταν η κλιμάκωση μια μακρόχρονης τρομοκρατίας και προπαγάνδας που είχε στο στόχαστρο την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Πρόεδρο Μακάριο. Συμμετείχαν οι χουντικοί αξιωματικοί της ΕΛΔΥΚ και της Εθνικής Φρουράς, επίλεκτες μονάδες, έφεδροι και η ΕΟΚΑ Β΄. Τελικός στόχος των μυημένων ήταν να ανοίξει ο δρόμος στην Τουρκία και να προωθηθεί η διχοτόμηση της Κύπρου.

Πραξικόπημα και εισβολή συνδιοργανώθηκαν από την CIA-Kissinger, το ΝΑΤΟ, τη Χούντα των Αθηνών και την ΕΟΚΑ Β΄, και την Τουρκία. Οι πραξικοπηματίες ήταν συνειδητά και πρόθυμα ενταγμένοι σε αυτό το σχέδιο. Ούτε παρασύρθηκαν, ούτε ξεγελάστηκαν.

   

Άλλωστε, ακόμα και όταν ο Αττίλας διάβηκε την κερκόπορτα οι χουντικοί από την Αθήνα εμπόδισαν με κάθε τρόπο την ενίσχυση των κυπριακών δυνάμεων απέναντι στον Αττίλα, οι δε εοκαβητατζήδες κρύφτηκαν στα μετόπισθεν και οι χουντικοί αξιωματικοί στην Κύπρο εγκατέλειπαν τις μονάδες τους, αφήνοντας τα παλικάρια του λαού μας σε άνισο και προδομένο αγώνα απέναντι στους εισβολείς.

Η Ιστορία κατέγραψε ότι η μεγάλη αυτή προδοσία διαπράχθηκε από όλους αυτούς. Το Πόρισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου καταγράφει όλα αυτά και είναι αναρτημένο στον εξής διαδικτυακό σύνδεσμο:  http://www.parliament.cy/easyconsole.cfm/id/496

– – – – – – – – – – – – – – –

15 Ιουλίου 1974: 47 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας  και της ΕΟΚΑ-Β

Η Κύπρος τιμά τους ήρωες της δημοκρατίας που έπεσαν κατά το πραξικόπημα πριν 47 χρόνια

Η ΠΟΣΠΑ ζητεί σεβασμό στην Ιστορία και στα πραγματικά γεγονότα του 1974

Θα ηχήσουν οι σειρήνες στις 15 και 20 Ιουλίου 2021