ΑΡΧΙΚΗ Διάφορα Το Σωματείο Φωτογραφίες

ΕΓΙΝΕ Η Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΣ ‘ 74 (Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 – 19:00 μ.μ.)

ΕΓΙΝΕ Η Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΣ ‘ 74

(Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 – 19:00 μ.μ.)

 

Η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) του  Σωματείου πραγματοποιήθηκε, τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, με φυσική παρουσία και τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 27 Μαϊου 2022, για να συζητήσει επί της ημερησίας διάταξης που περιλαμβάνεται στην έγγραφη πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Σωματείου με ημερομηνία 28 Μαρτίου, 2022. (https://www.cyprusref.gr/ypovoli-ypopsifiotiton-prosklisi-gs-arxairesion-2022/).

Παρόντες στην Γενική Συνέλευση με φυσική παρουσία και μέσω τηλεδιάσκεψης είναι 63 μέλη που είναι όλα ταμειακά τακτοποιημένα.

Παρουσιάστηκε ο Απολογισμός Δράσης που περιέχεται στο https://rb.gy/k1xa7y τονίζοντας ότι η δραστηριοποίηση του Σωματείου, είναι προς το κοινό καλό όλων των Κυπρίων προσφύγων που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους και τις πατρογονικές τους εστίες από τους Τούρκους με την εισβολή που έγινε στην Κύπρο την 20 Ιουλίου 1974. Γίνεται μια αναλυτική παρουσίαση της αναδιοργάνωσης του σωματείου, παρουσιάζονται δράσεις, εκδηλώσεις, έντυπα, ιστοσελίδα, παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η τιμητική παροχή 200€ για τους πολεμιστές με Ελληνική Υπηκοότητα, η ανάγκη συγκρότησης ενός Ενιαίου Προσφθγικού Κινήματος, κλπ. Ο διοικητικός Απολογισμός Δράσης, ο Οικονομικός Απολογισμός και η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.) – (https://rb.gy/zkxkke), εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Η Γ.Σ εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) και τη  νέα Ε.Ε.

Το νέο Δ.Σ. συνήλθε στις 27/05/2022 και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ – Λοίζος ΛΟΙΖΟΣ του Σάββα από την κατεχόμενη Ακανθού, διαμερ. Καρπασίας
  • ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ – Χρυσόστομος ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ από την Κατεχόμενη Λάπηθο
  • ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ – Συμεών Χαραλάμπους του Πολύβιου από την Κατεχόμενη Αμμόχωστο
  • ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΟΥ – Παναγιώτης ΛΙΖΙΔΗΣ του Γεώργιου από την κατεχόμενη Κάτω Ζώδια, διαμερ. Μόρφου
  • ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ – Σάββας ΤΣΙΑΚΚΑΣ του Γεώργιου από το κατεχόμενο Συγχαρί, επαρχία Κερύνειας
  • ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – Θεοδόσης ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ του Λοίζου από το κατεχόμενο Μαραθόβουνο, διαμερ. Μεσαορίας
  • ΤΑΜΙΑΣ – Λουκάς ΛΙΑΣΗΣ του Γεωργίου από το Κατεχόμενο Παλαίκυθρο, Λευκωσία

Η θητεία του Δ.Σ. λήγει σύμφωνα με το Καταστατικό τις 31 Μάιου 2024.

Η σύνθεση και αυτού του συμβουλίου έχει και τα εξής χαρακτηριστικά: περιέχει πρόσφυγες από όλες τις κατεχόμενες περιοχές, 5 βιωματικούς πρόσφυγες που γεννηθήκαν στις κατεχόμενες περιοχές και 2 που είναι δεύτερης γενιάς, νεώτερους και οι οποίοι γεννήθηκαν στην προσφυγιά μετά το 1974. Ένας πολύ καλός συνδυασμός.

Επίσης το Δ.Σ. εξέλεξε τους:

  • ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – Προσφυγική Νεολαία –  Τζωρτζίνα ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Χρήστου από την Κατεχόμενη Αμμόχωστο και Λευκωσία. (χωρίς δικαίωμα ψήφου)
  • ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Γεώργιος ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ (Φίλος της ΕΚΠΕ χωρίς δικαίωμα ψήφου και για να βοηθήσει με την εμπειρία του) σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό.

Στην Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι ακόλουθοι:

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ – Γιώργος ΛΙΑΣΗΣ, από το Κατεχόμενο Παλαίκυθρο, Λευκωσία 

 Σωτήρης ΧΑΤΖΗΧΑΜΠΗΣ, από την Κατεχόμενη Ακανθού, Αμμοχώστος

 Χρυσόστομος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, από τη Κατεχόμενη Κώμη Κεπήρ, Καρπασία